Hatvan a Provident nyugdíjasoknak szóló pénzügyi edukációs kampányának legújabb helyszíne

2024. június 18., Hatvan – A Provident Pénzügyi Zrt. nyugdíjasoknak szóló országos edukációs roadshow-ja, a Nyugdíjas Akadémia következő állomása Hatvanban valósul meg. A pénzügyi szolgáltató célja ezzel a kampánnyal, hogy segítsen az idősebb generációnak naprakész tudáshoz jutni a pénzügyi tudatosság és kiemelten a digitális pénzügyek terén. A három alkalmas rendezvénysorozat keretében hasznos pénzügyi és egészségügyi ismeretekhez juthatnak az érdeklődők.

Az edukációs roadshow következő állomásán a hatvani nyugdíjasok egy 3 alkalomból álló rendezvénysorozat keretében pénzügyi és egészségügyi témájú előadásokon vehetnek részt. Egy alkalom kétszer negyvenöt perc, amelynek első felében pénzügyi, a második részében pedig egészségügyi szakemberek bevonásával kaphatnak hasznos tanácsokat a pénzügyi szolgáltatónak köszönhetően.

„A Provident Pénzügyi Zrt. elkötelezett a nyugdíjas generáció pénzügyi tudásának felzárkóztatása mellett. Az Európai Bankszövetség egy 2021-es kutatása alapján a 65 év felettiek is egyre tudatosabbak a pénzügyek terén, és egyre többen igénylik az edukációt. Felelős hitelezőként kötelességünk segíteni és tanítani az idősebb korosztályt a pénzügyi ismeretek terén. Edukációs programunkat ezért úgy alakítottuk ki, hogy az a nyugdíjasok által is könnyen befogadható formában, gyakorlati példákkal illusztrálva adjon naprakész tudást az egyre jobban digitalizálódó pénzügyi világról” – fogalmazott Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója a következő Nyugdíjas Akadémia eseményével kapcsolatban.

A pénzügyi tudatosság mellett kiemelt szerepet kap a programsorozatban az egészségtudatos önismeret fejlesztése is. Az előadás során egy egészségügyi szakember fogja megismertetni a résztvevőket a helyes gyógyszerszedés fontosságával, a rendszeres mozgás és a megfelelő táplálkozás jótékony hatásaival, hozzájárulva ezzel a résztvevők egészségtudatosságának növeléséhez is.

Az első, pápai program nagy sikerére tekintettel a Provident Pénzügyi Zrt. folytatja edukációs kampányát, azért, hogy növelje az idősek pénzügyi tudatosságát. A pápai eseménysorozaton több mint 70 nyugdíjas vett részt, ahol többek között általános pénzügyi alapismeretekről, egyes hiteltípusok bemutatásáról, valamint a gyakori csalások felismeréséről és elkerüléséről esett szó. A Provident továbbra is várja azon városok jelentkezését a provident.media@provident.hu e-mail címen, akik Pápához és Hatvanhoz hasonlóan gondoskodni kívánnak arról, hogy nyugdíjas lakóik is naprakész pénzügyi tudással rendelkezzenek.

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár 22 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF kilenc országban 2,4 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2200 munkavállalója révén 210.000 ügyfelet szolgál ki. A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 10 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 90.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban. Ennek kiemelkedő példája a vállalat által 2008-ban létrehozott Családi Kasszasikerek program, amely az idei évtől megújult formában érhető el. A program weboldalán hasznos tudásanyagot, naprakész releváns ismereteket adnak át a látogatóknak a mindennapi pénzügyek világáról. 2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.